Afscheid Radius College

Afscheid Radius College


Op 31 mei 2007 was mijn laatste werkdag op het Radius College. Het was een geweldig drukke week, omdat ik de boel netjes achter wilde laten en ook omdat door ziekte van een collega de bouw van een nieuw onderwijsprogramma in duigen dreigde te vallen. Ik wilde dus opdraven in de "Radius-Academy" én mijn laatste loodjes afleggen. Gelukkig ging het net, al ben ik nog wel met een klusje vertrokken: het maken van een website en een give-away-cd voor het consortium Tools for Level Four. (Geen zin in, moest wel.)

 

Naast huidige collega's kwamen er ook uit het Baronie-tijdperk. Hier zie je Tilo Machielse (rechts), de huisvestingsbaas van het Baronie en tegenwoordig van ROC-WB. Hij had een cadeautje voor mij, maar ik ook voor hem: de bouwplannen voor een schitterend nieuw Baronie College uit 2000. Toen werd het vervangen van het gebouw van het Radius College op korte termijn als zéér noodzakelijk en urgent beschouwd....

 

Naast informele contacten en aardigheden, was er ook de formele toespraak van Frans Bleumer (directeur Radius College). En natuurlijk de bijbehorende bloemen - daar was buurvrouw Lia later erg blij mee.

Frans had het zich gemakkelijk gemaakt bij zijn praatje. Om mijn doopceel te lichten, hoefde hij alleen maar even deze website door te nemen. Zo kon Frans ook goed aangeven waarom ik vertrok ...

De collega's van ICT hadden een orgineel cadeau: een tot bloembak verbouwde Mac-Classic (en een Chasé-bon trouwens ook nog). Echt een present voor mij als Mac-aanhanger.
In de week ervoor had Hein toevallig wat hunkerend naar de oude Classic gekeken op mijn werkplek. Die stond daar als werkend stukje nostalgie. Hein vond 'm prachtig en wilde de oldtimer toevoegen aan het ICT-museum van school. Dus werd het tot ieders verrassing ongeveer ruilen! Ik de Mac-Bloembak en Hein mijn Mac-Antiek.

 

Ook Ad en Chris, de twee andere afdelingsmanagers, deden een duit in het zakje. Natuurlijk namen ze mijn zakken witlof en wortels op de hak - in mijn strijd tegen de kilo"s deed (doe) ik nog wel eens een worteldag, een appeldag of witlofdag. Zij griezelden daar altijd van...

Van de IDU-collega's kreeg ik dan ook een kist met een Bart-voedselmelange: dropjes, witlof, wortel, komkommer en dat soort dingen.

 

Naast een optreden van het oude Baronie-koor, was er ook een lied dat de collega's aanhieven, natuurlijk weer over mijn eetgewoonten in het kader van afvallen.
Ook mijn smartlap-talent kreeg een beurt - ik heb me op het laatste uitje dat in het teken van het levenslied stond, geloof ik aardig laten gelden.
Tenslotte deden Frans en Ad een soort Candlelight-sketch (Jan van Veen - imitatie).

 

Na alle praatjes, liedjes en toespraken, inclusief die van mijzelf, was er een optreden van de Radius-band. Twee collega's van Radius-ICTspelen daarin: Hans en Kees.

Onderwijl een babbeltje met Frans. Ik weet eigenlijk niet meer waar over. Een soort exit-gesprek?

 

En veel kaartjes natuurlijk ....


Terug naar Werk-pagina