Lindeboom Computing

Lindeboom Computing


Ik werd erg handig met pc's, verbindinkjes en programmeren. Ook verzorgde ik allerlei cursussen voor het Betuws Administratie Kantoor in Ochten. Om handen en voeten te geven aan bijkluswerk, bedacht ik Lindeboom Software Maatwerk (LSM) en Lindeboom Computing.
Als LSM bouwde ik verschillende programma's (zoals een projectadministratiesysteem voor hoveniersbedrijven) en ook onderhield ik, nadat ik bij Recticel vertrokken was, Clipper-programma's voor de weeg-stempelmachine en het Laboratorium van Recticel en de bouwschuimfabriek Marec.

Lindeboom Computing was er voor allerlei combinaties van installatie- en programmeerwerk. Hieronder zie je een mailing uit 1991 aan tientallen rijschoolhouders in de regio. Ik had een programmaatje gemaakt waarmee ze examenafspraken konden vastleggen bij het CBR. Dat was een revolutie in rijlesland, want normaliter moesten rijschool en kandidaat maar afwachten wat voor datum en tijd er voor een examen uit de hoge hoed van het CBR kwam.
Met mijn programma kon je vanaf een DOS-pc de Unix-machine van het CBR benaderen en zoeken naar beschikbare examenmomenten en die reserveren. Dat was een veel gebruikersvriendelijker manier dan het CBR zelf beschikbaar stelde en waar niemand mee overweg kon.

De modems kocht ik bij Eijlander Electronics in Ede voor f 39,=. Het programmeerwerk kostte me twee dagen en binnen een uur was ik weer weg bij een rijschoolhouder, met f 275 in de knip.
Dat ging niet slecht!


Terug naar Werk-pagina