Weekeinde Parijs (febr. 2007)


25 jaar Thalys

In de Volkskrant stond een advertentie voor een reisje per Thalys naar Parijs voor een prikje: 29 euro maar.
Dus sloeg ik op de zaterdag van publiceren aan het klikken op de Thalys-website. Het bleek niet mee te vallen en het was echt de bedoeling de toegestroomde belangstellenden een zo duur mogelijk kaartje aan te smeren. Soms lukte het wel een goedkope heenreis te reserveren, maar dan was er in dat weekeinde geen terugreis meer voor het actietarief.
Maar als je denkt dat ik het zomaar opgeef, heb je het mis. Het was een uurtje klikken en puzzelen, maar toen had ik toch de hoofdprijs: 2 enkeltjes heen en 2 enkeltjes terug op mooie tijden in een mooi weekeinde voor een habbekrats.
Zo gingen Wil en ik zomaar naar Parijs...

bij de foto: Een must natuurlijk. Even langs de Eiffeltoren  

Lekker weinig hoeven

Parijs is voor Wil en mij bekend terrein. Het voordeel daarvan is, dat je niet meer het gevoel hebt alles snel langs te moeten rennen. We konden heel goed het Louvre links laten liggen, net als het Centre Pompidou. En ach, Les Invalides - al zo vaak geweest.
We vlooiden uit waar een leuke expositie zou kunnen zijn: dat was er eentje in het Palais de Tokyo. (Van wie ook al weer Wil?)
Een gekke vent had daar met meel, vermicelli, gist, chocolade en weet ik wat allemaal, bederflijke objecten gemaakt, die dus "leefden" en veranderden. Ik vond het erg leuk!

 

Heeee, kijk daar!

Nee, ze staan niet op de foto. Dat ben ik maar, onderaan de trappen van de Sacre Coeur.

Even daarvoor kwamen we op de trappen van de Sacre Coer Gerdy en Jan, het pasgehuwde stel, tegen. Als je een beetje klikt op deze site, ontdek je dat Gerdy een schoolvriendinnetje van mij was dat ik na jaren weer tegenkwam. In de week voor ons weekeindje Parijs gingen Wil en ik naar hun trouwpartij in Kamp'n en daar vertelde Jan me fluisterend dat ze op huwelijksreis naar Parijs gingen. Wat bijzonder om ze daar op de trap tegen te komen.
Ik was te verbouwereerd voor het maken van een foto van het paar op huwelijksreis!

 

Handig die metro

Daar kunnen ze in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag nog een puntje aan zuigen. Alledrie spelen ze metrootje, maar vergeleken bij de capaciteit van de Parijse metro is het maar een zielige bedoening.
Uiteraard gebruikten we de metro intensief.
Op de foto met de mooie en bekende Jugendstil metro-entree gaat Wil naar binnen. Op haar rug draagt ze haar bras-aankoop: een design rugzakje met zebra-"bont" achter een plastic laagje. Ze is nog steeds vreselijk gelukkig met dat ding en hij moest op een foto en de herinnering beter te kunnen vasthouden aan de plek des aankoops: Parijs.