Savianges, Het huis

Hoe ga je naar Savianges


ROUTEBESCHRIJVING naar l'Ancienne Epicerie de Savianges

1) Westelijke route:
Breda - Antwerpen - (let op: E19 volgen) - Brussel - (E411 richting Namen) - Luxemburg - Franse grens
2) Midden route
Den Bosch - Eindhoven - Maastricht - Luik - Ardennen -Luxemburg - Franse grens
3) Oostelijke route
Nijmegen - Venlo - Roermond - Maastricht - Luik - Ardennen (géén tankstations!)- Luxemburg - Franse grens

Wil je halverweg overnachten, dan kan dat het handigst in een van de Formule-1-hotels die je naast de A31 aantreft tussen de Luxemburgs-Franse grens en het begin van de tolweg.
In Thionville, Metz en Nancy zijn de F-1's makkelijk bereikbaar. Deze snelweghotels zijn goedkoop; je betaalt nog geen 30 euro voor een driepersoons kamer (en bijpassende soberheid). Je kunt er op de raarste tijden arriveren en dan met een creditcard betalen. Met behulp van de code op het formulier dat je ontvangt, open je je kamer.

Van Luxemburg naar Chalon-Zuid de 'Route de Soleil' blijven volgen richting Dijon/Lyon. Daarvan is het eerste stuk tolvrij. De tol tot Chalon-Zuid bedraagt 20 euro
Vanaf de Luxemburg-Franse grens heb je nog zo'n 400 km te gaan. Dat kan makkelijk in 4 uur. Tanken kun je het voordeligst in Luxemburg; je passeert in Luxemburg twee pompstations.

Halverwege de rit van pakweg 260 kilometer tolweg, kom je de "Soleil de Langres" tegen (foto links). Een ander markant punt is "de scheiding der wateren". Dat is het middelpunt tussen de Noordzee en de Middellandse Zee.

De afslag Chalon-Zuid voert je over de tolweg heen naar de betaalterminal ten oosten van de tolweg.
Vanaf de afrit van de tolweg mag je alleen naar rechts - de verkeerde kant op; de rotonde neem je helemaal en je gaat weer terug richting de tolweg - de afslag naar de tolweg (links) rij je nu voorbij.
Na een nieuw stuk weg komt een nieuwe rotonde. Rij hier richting Cluny/Buxy
Blijf borden volgen richting Buxy via de D977
Je volgt de D977 tot in het centrum van Buxy
Bij het binnenkomen van het stadje volg je centrum op de rotonde; dat is a.h.w. doorrijden tussen het café links en het restaurant rechts
Bij de burcht op het pleintje rij je ongeveer rechtdoor het straatje naast de Tabac en Casino in richting Montagny/Montchanin; dus nog steeds de D977 volgen
Buiten Buxy op de Y-splitsing de D977 richting Montceau/Le Creusot/Charolles blijven volgen
Als de weg zich weer splitst voor Charolles en Montceau, naar rechts gaan richting Montceau/Cersot (nog steeds de D977)
In het gehucht Cersot gaat de weg scherp naar rechts naar Le Creusot. Je gaat echter de smallere D245 richting Germagny/Savianges in; dat is min-of-meer rechtdoor
Na enkele heuvels kun je rechtsaf over een smalle weg het dal in naar Savianges (er staat een bord).
Meedraaien naar rechts; bruggetje over het riviertje de Guye over
Bij het dorpje eerste weg links. Je rijdt dan al na 100 meter voorbij het weitje, de schuren en het huis.

Het huis staat op de Y-splitsing bij het witte kruis en de telefooncel.

Je auto parkeer je links naast het huis in de berm (dus tegen het huis aan), links naast het huis voor het waterleidinghuisje met de groene deur (mag gewoon, mag ook op de putdeksel), of op de cour tussen de schuren.