Briefje Gerdy

Roo Gully Diaries

Na twee Australische vakanties begon Anke dat land als haar nieuwe vaderland te beschouwen; ze was op de verkeerde plek geboren ofzo.
Het ging om allerlei, maar zeker ook om kangoeroes. Die waren er ook dichterbij, in de Jardin des Plantes in Parijs bijvoorbeeld. Daar kwamen we dus nog wel eens. Ik met een stapel kranten en een fles wijn op een bankje, Anke met haar neus tegen het gaas en een plakje brood om de roetjes te lokken.

Het ging niet over. Dus werd bedacht dat ze eigenijk wat langer dan een vakantie naar Australia moest, bij voorkeur naar een kangoeroe-opvangcentrum of zoiets, als vrijwilliger.
Het lukte Anke met een opvangcentrum in Western Australia een soort stage af te spreken. Ze zou in Roo Gully in Boyup Brook zes weken helpen met de verzorging van jonge kangoeroes.

Je las op de Liefde-pagina al hoe het afliep met Anke en mij...

Voor Carol, de mevrouw van het kangoeroe-opvangcentrum, was het resultaat wel wat droeviger. Haar man Roy koos voor het groene Nederlandse blaadje en woonde even met haar in Nederland ter voorbereiding op het definitief vertrek naar het rode continent. De echtscheiding van Carol en Roy betekende na veel strijd het einde en de gedwongen veiling van het opvangcentrum Roo Gully.
Het Australische TV-station ABC maakte een tv-serie uit over de opkomst en de ondergang van Roo Gully, "The Roo Gully Diaries". Anke komt in deel 5 en 6 voor...

foto's: schermprintjes over de inhoud van de twee afleveringen waarin Anke voor komt.
Bij aflevering 4:"Dutch volunteer Anke forms a close working relationship with Roy" - je ziet ze op de foto.

Klik hier om naar de pagina van Roo Gully over "The Roo Gully Diaries" te gaan.

Klik hier om terug te gaan naar de pagina Liefde