Nieuwjaar

Gelukkig Nieuwjaar


Nieuwjaar-wensen!

2018 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003

Hier vind je mijn nieuwjaar"kaarten"
Ik maakte jaren zelf "kerstkaarten" en meestal zonder dubbele bodem of diepere gedachten. Ze zijn gewoon een beetje gek. Sinds 2010 is er een gezamenlijke kaart met Wil.
Het valt niet mee om wat te verzinnen. Soms is het idee er al in ergens in de zomer, soms ook pas op de valreep, dus net voor of na het melkbusknallen.

 

Gelukkig 2018

Hoopvol 2018
Het is koud in het bos in Ede als deze foto gemaakt wordt in december 2017. Winter!
Maar dappere bloembolletje lopen uit - ze zijn er vroeg bij. Ze weten: na elke winter wordt het lente.
Dat geeft hoop. Ook voor 2018.


Top
Gelukkig 2014

In de hal van Heerenstaete
Sinds juni 2013 wonen Wil en ik als "huisbewaarders" in Heerenstaete, een enorme villa in Ede.
Het huis is 5000m3 groot, superdeluxe en staat op 1,3 hectare park.
In het huis zitten op verschillende plekken (gas) open haarden in mooie stenen schouwen. Helaas is de grootste in de woonkamer defect, maar de haard in de hal hebben we regelmatig aan - voor het mooi.

De wenskaart 2014 is overgoten met een decadent Heerenstaete sausje. Boven de haard hangt Rudolf, op de schouw kersttakken met rode lampjes. Net als vorig jaar: kaarsjes erbij en foto's maken met de zelfontspanner.

De tekst kan niet simpeler, een contrast met de entourage: "Fijne dagen".


Top
Gelukkig 2013

De oude kerststal van de familie Tomassen
Het huis van de ouders van Wil is na het overlijden van haar moeder iets meer dan een half jaar door haar vader alleen bewoond. Dat ging echt niet meer en na zijn vertrek naar een verzorgeenheid, restte de ontruiming van het huis in Zevenaar.
Voor de stal was geen belangstelling. Iemand wilde Jezus wel en een ander een herder. Uiteindelijk belandde de zelfgeknutselde stal en de beeldengroep bij mij.

De stal is nog al groot. Niet alleen het huisje, maar ook de beelden en de hoeveelheid daarvan. Mijn oude stalletje telde twee herders en twee schapen; nu zijn het vier herders met zes gehavende schapen en een heuse hond. En de koningen gaan met een lummel van een kameel op pad!

Voor het maken van de kerstkaart sleepten we de zaterdag voor kerst dennentakken en hulst naar binnen en het hele stalspulletje werd in de woonkamer van het boshuis opgesteld. Kaarsjes erbij en foto's maken met de zelfontspanner.

Top
Gelukkig 2012

Sancta visits Florida
Een foto die we maakten in Florida, met kerst, werd de wenskaart voor 2012.
Dat is wel even wennen daar, kerst. Op de balkons staat Sancta in Lapland-kledij vrolijk van zich af te zwaaien. Plastic kerstbomen, rijkelijk met kunstsneeuw bespoten, staan tussen de palmbomen.

Top
Gelukkig 2011

Dubbelzijdige bosvreugd
Wil en ik zijn buren in het Edese bos. Zij woont in het grijze huis "P2" en ik in het rode "P5". De huisjes staan pakkumbeet 100 meter van elkaar met een gezellig paadje ertussen. Daar wordt nog wel eens over gelopen...

De winter viel in 2010 vroeg in en de fotogenieke boshuisjes werden het mooie decor voor een dubbelzijdige wenskaart 2011.

Tekst op de ene kant: "hele fijne feestdagen" en op de andere kant "en een prachtig 2011".


Top
Gelukkig 2010

Een meelift-kaart
Eind 2009 had ik van alles aan mijn hoofd. Een creatieve kaart maken zat er niet in.
Ik lifte daarom mee op de kaart van Wil.

Wil fotografeerde haar gipsen engel in het stukje bos tussen haar en mijn boshuis. De engel ligt op een half vergane boomstronk waaraan zwammen zich tegoed doen.

Top
Gelukkig 2009

En toen lag er in november een enorm pak sneeuw.
Sven en zijn vriendin Sonja waren op bezoek in het Edese boshuis. Het viel niet mee er vanuit Den Bosch te komen, want het sneeuwde flink. Het bos werd voorzien van een mooie dikke deken - de perfecte entourage voor een kerstkaart...

We haalden de gordijnen en de gordijnenroe (als staf) van de wand. Mijn palestinasjaal werd hoofddoek voor herder Sven, een pvc-elektrapijp hield bij Sonja de vleugels (een hoeslaken) overeind.
Hoofdrolspeler werd Beer, helaas amper zichtbaar, want gewikkeld in doeken, als de kleine verlosser. Met behulp van bouwlampen maakte ik een opstellinkje in het bos. Je ziet het resultaat van knutselen met statief, keukentrapje en zelfontspanner.

Wil photoshopte de tekst er op, Sonja deed dat voor de versie van Sven en haar. Vervolgens ging de kaart op pad!

Top
Gelukkig 2008

De 2008-wens was een van de leukere!
Je ziet de brief van "Postbezorging, Bureau Reconstructie, Rayon Ede 318".
Die brief zat in een bruine envelop met op de voorkant een mooi stempel van het "bureau".
In de envelop zaten stukken van een kerstkaart, half verbrand. Je kon nog flink wat lezen overigens, maar aan de fantasie liet ik flink wat over:
"... oop dat dit jaar beter ..."
"Wat jammer da ..."
"Zullen we..."
"Ik wens ju..."

Op de ook verbrande envelop stonden nog stukjes adressering. Bureau Reconstructie achterhaalde de vermoedelijke geadresseerde en verstuurde met veel excuses de beschadigde kaart. Als die niet goed bezorgd was, kon men contact opnemen met de afzender, de heer D.L.C. Lindeboom ..."

Wat ik nooit gedacht had, was dat zoveel ontvangers meenden dat de brief van Bureau Reconstructie écht was. Bijna de helft van de ontvangers dacht dat!


Top
Gelukkig 2007

Het kaartje voor 2007 was al een half jaar eerder gemaakt. Wil nam toen met een scheerapparaat mijn hoofd onderhanden en liet een mooie 7 staan. Die 7 werd het laatste getal van de Nieuwjaarswens!
Het scheerwerk vond plaats op mijn eerste vakantiedag in de zomer van 2006 - niet te koud aan het hoofd en ik hoefde niet met een kale kop op het werk te verschijnen. Goede timing toch?

Het "persoonlijk gebaar voor het nieuwe jaar" was dus het kaalscheren. In de envelop zat naast de gebruikelijke confetti ook nog wat haar om de boel op te leuken.
De gemiddelde ontvanger kreeg geen rommel in huis, omdat de voorgaande jaren steeds confetti in de envelop zat. Er ontstaat natuurlijk een zekere argwaan tegen mijn beste wensen...


Top
Gelukkig 2006

Een Persbericht van Rijwielstalling Lindeboom te Breda. Een heel nieuw initiatief, waarbij het concept van de klassieke fietsenstalling in één keer wordt ingehaald.

Het is bij Rijwielstalling Lindeboom de bedoeling dat je je fiets voorziet van een stallingslabel en 'm dan ergens in de stad parkeert; precies daar waar je zijn wilt. Vervolgens slentert de directeur van de "stalling" de stad door en houdt een oogje in het zeil.

Bij wijze van kennismaking, krijgt elke ontvanger van het persbericht drie gratis stallingsbonnen om op een vrijdag naar keuze te gebruiken... en de beste wensen voor 2006 natuurlijk.


Top
Gelukkig 2005

In 2004 rommelde het op het ROC - we gingen fuseren, Daarvoor woedde op school de efficiency-woede. Alles moest anders en beter. Optimaliseren enzo. Er werd een duur bureau ingehuurd dat veel kostte, maar niets opleverde.

Ik was het zo zat, dat de nieuwjaarswens 2005 in het teken stond van de anti-proces-optimalisatie. Bij de envelop in zat, naast confetti, ook een rood ballonnetje met een speld er doorheen.
Dat betekende niks, maar was bedoeld voor de diepere gedachten van de ontvanger - ik had die er niet bij...


Top
Gelukkig 2004

Schoonschrijfregels in december 2003 gemaakt luidden 2004 in.

"Heel erg lief zijn in 2004"

Zo netjes mogelijk geschreven in losse letters op een schoolschriftblaadje. Beide kanten vol, keurig op de lijntjes. Helaas ook wat inktvlekken en opmerkingen van een boze juf. Het cijfer voor het schoonschrijfwerk: een zesenhalfje.

Het was een heel gedoe om het "kaartje" te maken. De schoolschriftblaadjes waren echt, maar het schrijfwerk was printwerk. De vlekken en de opmerkingen van de juf waren handwerk trouwens.
Mijn oude schoolschriftjes waren inspiratiebron. In de eerste klas van de lagere school moesten wij met inktpen schrijven en met inkt uit een potje. Dat ging mij niet zo goed af en de juf had er veel werk aan om al mijn vlekken en andere onregelmatigheden met haar rode balpen te omcirkelen.


Top
Gelukkig 2003

Een bingo-briefje met krasvakjes. Op de achterkant stond: "Ik wens je BINGO in 2003". Daarbij mijn adresgegevens en telefoonnummer, want deze wens was tevens een adresbevestiging. Lang niet iedereen wist dat ik nog in het Singelhuis woonde - toen was nog een overweging Anke uit te kopen. Dat deed ik niet, vanwege de funderingsproblemen, de reistijd naar Breda en de pittige hypotheek die ik nodig had.
Mijn BINGO in 2003 werd het Papegaaienhuis in Breda.


Top