Lekker

Kennismaking - Lekker


Wat vind ik nou echt lekker....

Eigenlijk vind ik heel veel lekker.

Ik ben een alles (-behalve vlees) eter. Echt waar, spruitjes, bloemkool, knolraap, koolrabi - al die groenten die nogal eens bij anderen door smaakpapillentesten worden afgewezen, vind ik prima te eten.
Doen sommigen moeilijk over champignons, olijven, augurken en gember - ikke niet.
En ik versmaad een mooie ronde nieuwe pieper niet. Zo'n paar bolletjes pieperpower met vegajus - erg Nederlands, erg lekker.

Favorieten heb ik natuurlijk wel. Een prut met broco en quorn-ballen vind ik erg lekker. De ingrediŽnten mogen variŽren. Het maakt dus niet uit of nu wel of geen courgette of een uitje aanwezig is. En wissel gerust de champies voor oesterzwammen. Nartuurlijk moet er wel Patak in! (zie onder).

Ook erg lekker zijn de gemakkelijke spinazieflappen. Wat spinazie met een beetje Patak en blokjes feta in een bladerdeegbolletje - gewoon een pakje neer leggen, spinazieprut erop en een bladerdeegplakje eroverheen. Op het bladerdeegtopje kun je nog wat kaas doen, papaverzaad, of zoiets. Bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden. Mmmm

Sven en ik houden van sla. Ook gemakkelijk te bereiden, maar met wat aandacht graag - het moet wel een feestje worden. Dus met feta, stukjes rauwe champignon, tomaat, croutons, rozijntjes, pijnboompitten (maar niet alles tegelijk).
Natuurlijk moet er in sla een zelfgemaakte dressing van olijfolie, citroensap/azijn, wat kruidjes.
Om de sla te drogen gebruik ik zo'n echte ouderwetse sladroogmolen. Een lomp ding, maar erg handig.

Met Patak milde Curry wordt alles lekker.
Duur spul, maar dan heb je ook wat. Met een pot als deze, doe ik een hele tijd. In een prut of de spinazieflappen gaat een afgestreken eetlepel. Doe je er meer in, dan ga je je afvragen waar dat "mild" voor staat.
Uiteraard kieper ik niet overal een eetlepel Patak in, maar de verleiding is groot. Het is echt erg lekker spul

.

.

.

Klik hier om terug te gaan naar de pagina Kennismaking