Huiswerk

Huiswerkboek, Te Koop (oktober-april 2003)

Te Koop, april, mei, juni, juli, augustus, september en oktober/november klaar!


Op deze "Te koop-pagina": Papegaaienhuis? Uit de brochure van de makelaar Plattegrond Klussenlijst

Papegaaienhuis?
Toen ik het huis in januari 2003 voor de eerste keer bezocht, woonde de familie D. er nog. Ik was al vaker langs het huis gefietst (op weg naar school) en vond de ligging prima en het huis best aardig - helemal niet gek als alleen-woon-alternatief. Ik maakte dus een afspraak met Carolien van de makelaardij.
Het was nogal vol in huis, vooral spulletjes van het type dat na afloop van een rommelmarkt overblijft. Papegaaien speelden blijkbaar een belangrijke rol in het leven van de familie D. Ze waren er krijsend in levende lijve, maar ook in de vorm van popjes, schilderijtjes, tegeltjes etc.
Na het eerste bezoek praatte ik over het "papegaaienhuis"...
Brochure (voorblad en tekst)
Te koop...

Te koop Euro 199.000 KK
Terheijdenseweg 98, 4816 AA, BREDA

Tussenwoning gelegen in de wijk Belcrum nabij het station (NS) met berging en achterom.

Indeling:

Begane grond:
Hal met tochtportaal voorzien van plavuizenvloer. De hal geeft toegang tot de trapopgang, kelderkast, toilet, woonkamer en keuken. Het toilet is gedeeltelijk betegeld en voorzien van een fonteintje. De keuken is voorzien van een nette inrichting met diverse boven- en onderkasten, kunststofblad, ronde spoelbak, afzuigkap, gaskookplaat, oven en koelkast. De keuken is voorzien van plavuizenvloer. De woonkamer is voorzien van een houten (geblokte) vloer, behangen wanden en zachtboard plafond met sierbalken. Aan de voorzijde van de woonkamer is een erker aanwezig en openslaande deuren naar de tuinzijde. Tevens is de woonkamer voorzien van een ouderwetse schouw en bergkast.
Eerste verdieping:
Twee slaapkamers aan de achterzijde voorzien van vloerbedekking. De ouderslaapkamer is voorzien van een vaste wastafel en een inbouwkast. De slaapkamer aan de voorzijde van de woning is voorzien van een vaste wastafel, inbouwkast en openslaande deuren naar het balkonnetje. De slaapkamers zijn voorzien van granol en vloerbedekking. De overloop is voorzien van behangen wanden en een kast met daarin de C.V.-combiketel (Intergas 1995). De badkamer is aan de voorzijde van de woning gelegen en voorzien van een wasmachine-aansluiting, douche gelegenheid die is afgescheiden middels een plastic harmonica. Er is een vaste trap naar de tweede verdieping aanwezig.
Tweede verdieping:
De zolder is voorzien van vloerbedekking en behangen wanden en is eventueel te gebruiken als slaapkamer. Aan de voorzijde is er een dakkapel aanwezigen aan de achterzijde een dakraam.
Overig:
Diepe tuin aangelegd met bestrating en diverse groenperken. Berging met plat dak (bitumineuze dakbedekking) en raam voorzien van enkel glas. De woning is voorzien van kunststof kozijnen (1987) en dubbele beglazing. Het pand behoeft enige modernisering.

Deze presentatie wordt u aangeboden door: Makelaardij TOM SMEELEN

De op deze presentatie vermelde informatie is uitsiuitend bestemd om door NVM makelaars onderling te worden gebruikt. Het is geenszins uitgesloten dat op deze presentatie foutieve gegevens staan vermeld.


Plattegrond

Klussenlijst
Tja, ik doe het dus "gewoon" nog een keer. Na het Singelhuis dacht ik dat ik niet meer een gigaproject zou aanhalen. Maar het leven loopt soms anders dan verwacht en wat eeuwig leek blijkt soms erg tijdelijk. Ik klus dus de spetters eraf in mijn nieuwe huis in Breda!
Er moet veel gebeuren, maar gelukkig heb ik al een flinke berg verzet. Ik werk me helemaal uit de naad in mijn papegaaienhuis.
Wat ik al heb gedaan: